keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Onnellisen tallinomistajan mietteitä harrastetallin ylläpidosta

Perustin Pulliksen ensimmäisen kerran 17.2.2009, yhdessä virtuaalituttavani Tanjaan kanssa. Tuolloin Pullis oli vähän niinkuin vitsillä tekaistu, samoiten kun tallin virallinen nimi, Pakkopulla. Pullis toimi pitkän tovin pientallina, mutta muuttui ratsutalliksi vuoden 2016 vaihteessa, minun innostuttua kahlimaan talliin lisää omia ja yksityisiäkin koneja. :) Vuosien saatossa Pullis on taukoillut paljon, ehkä ärsytykseenkin asti. Joku joskus johonkin hevostalli.netin esittelytopiikkiin tokaisikin että "ei kai taas..", ärsytyksistä huolimatta Pullis on aina tuntunut sellaiselta omalta tallilta, jota on pidempienkin horrosten jälkeen ollut tuttua ja turvallista, mukavaa ja antoisaa jatkaa. Pulliksen ylläpidon, taukojen ja kaiken muun mahdollisen ohessa on kasvanut myös itse.

Pulliksessa oli alkuun vain alle 10 hevosta. Hoitajista meillä ei jostain syystä ole koskaan ollut pulaa ja siitä olen hurjan, hurjan onnellinen. En tiedä mikä siinä on, ehkä se, että pyrin omalla toiminnallani olemaan mahdollisimman aktiivinen omistaja ja järjestämään hoitajille mielekästä, aktiivista ja monipuolista toimintaa. Olen myös kiinnostunut kehittämään Pullista ja jos joku muistaa ensimmäisen version kyseisestä tallista, on se tähän päivään muuttunut paljon siitä.

Pulliksen ehdoton voimavara on hoitajat ja tätä nykyä myös yksityisten omistajat. Ilman heitä talli ei olisi mitään. Nämä henkilöt inspiroivat ja motivoivat minua enemmän kuin mikään muu. Jos Pulliksessa ei olisi yhtään hoitajaa tai yksityisen omistajaa, se tuskin olisi enää pystyssä. Meillä on aina ollut upea yhteishenki, josta en voi olla kuin kiitollinen. Tallin hoitajista ja yksityisten omistajista on tullut kuin kavereita, joiden kanssa voi päivittäin kokoontua ja rupatella foorumin pulinaketjussa. Vaikka joku olisi hetken tai pidemmänkin tovin poissa, otetaan se aina takaisin vastaan hyvillä mielin. Näin myös minut on otettu. Jos yksikään hoitaja tai yksityisen omistaja lukee tämän postauksen, tahdon sanoa Sinulle lämpimimmät kiitokset. Olet osana toteuttamassa unelmieni tallia, jonka olemassaolo on suuresti sinunkin panoksestasi kiinni. Kiitos!

Moni joskus miettii paljonko näin "suuren" ja toiminnaltaan laajan tallin ylläpito ja päivittäminen vie aikaa. Olen koneella lähes päivittäin ja Pulliksesta on muodostunut iso osa oikeaakin elämääni. Toki oikea ja virtuaalielämä erikseen, mutta tämä on kyllä huippuharrastus, jossa pääsee kehittämään omia kirjoitustaitojaan, lukemaan mitä mahtavimpia hoito/päiväkirjamerkintöjä, keksimään hauskaa ja monipuolista toimintaa ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä. Pullis on talli, josta ei ikinä lopu tekeminen kesken. Voisin olla koneella vaikka koko päivän, eikä kaikki hommat olisi vielä silläkään kuitattu. Virtuaalitallin ylläpito, ainakin Pulliksen on ikuisuusprojekti, aina keksii jotain uutta ja kehitettävää. Peruspäivä on sellainen, että käyn illalla koneella, luen hoittarit, päivitän tapahtumat ja osallistujalistat, vastailen vieraskirjaan sekä seurailen foorumia ja blogia. Joskus olen päivän tai parikin poissa, joskus pidemmänkin aikaa. Pulliksen poppoo on ymmärtäväistä ja kärsivällistä sakkia, se on tullut huomattua. Pidemmistäkään päivityskatkoksista ei sakoteta/erota hoitajan hommista tai viedä omaa hevosta toiselle tallille. Nyt olemme kyllä saaneet sellaisen porukan kasaan, josta haluaisin pitää kynsin ja hampain kiinni, heh!

Parasta oman virtuaalitallini ylläpidossa on ehdottomasti yhteishenki. Jaksan aina uudelleen ja uudelleen toitottaa sen perään, mutta se vain on yksi suurimmista voimavaroista, jotka antavat aihetta Pulliksen ylläpitoon. :)

Terveisin onnellinen tallinomistaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti